Gezonder leven; wat is de eerste stap?

/ januari 20, 2017/ Gezondheid

Kijk jij ook wel eens op de etiketten van je voedingsmiddelen? Wil je meer weten over gezonder leven d.m.v. gezonde voeding, lees dan verder.Canned food at hong kong supermarket Editorial Photo

Een mooi gezegde vind ik: Weten wat je eet is de eerste stap naar een gezonder leven.
Op de potjes, blikjes, flesjes met voedingsmiddelen staan soms wel meer dan 20 woorden, die je met de beste wil van de wereld niet thuis kan brengen. Dit zijn de beruchte geur-, smaak- en conserveringsmiddelen, E-nummers en andere toevoegingen.
Ze zijn nodig zodat de voeding langer bewaard kan worden en zodat de smaak kunstmatig beïnvloed kan worden.
Ze worden onder andere in de fabriek toegevoegd zodat onze smaakpapillen de boodschap door kunnen geven aan onze hersenen dat die voeding ZO lekker is! Het smaakt lekker pittig of extra zoet en we willen er MEER van!
Vaak hebben we helemaal niet door waardoor dat komt.
We willen  er steeds meer van eten en kunnen we soms zelfs niet stoppen met eten voordat alles op is. Denk maar eens aan een zak chips of lekkere “doorvreetdrop”
Helaas ondervindt onze gezondheid hier de negatieve gevolgen van.

Gevolgen voor onze gezondheid

We krijgen hierdoor vaak veel te veel suiker en zout via je voeding binnen, waardoor we lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontwikkelen, die zelfs chronische ziekten in de hand kunnen werken.
We voelen ons moe, energieloos en willen graag fitter door het leven gaan.

De truc is allereerst om de producten te laten staan die teveel namen op het etiket hebben staan en die we niet thuis kunnen brengen. Zelfs als er natuurlijke toevoegingen bij staat, zijn het niet altijd gezonde toevoegingen.

Etiketten lezen

Heb je moeite met het ontcijferen van de producten in de supermarkt of wil je er wat hulp bij?

Ik wil graag eens met je mee lopen en je vaste voedingsproducten onder de loep nemen, zodat je weet welke producten je het beste kunt gebruiken om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen.

Natuurlijk is het het beste om producten te kopen zonder toevoegingen en van biologische oorsprong, maar dat is niet voor iedereen haalbaar.
Het is helaas nog steeds zo, dat gezondere voeding duurder is dan de ongezondere. Het is ook een kwestie van keuzes maken, maar dat is, zoals ik net al schreef, niet voor iedereen weg gelegd.

Misschien wil je wel gezondere voeding om een gezonder leven te kunnen geven aan onze gezinnen.Lukt het soms financieel niet om dit door te kunnen voeren?

Kleine stapjes kunnen al een groot verschil maken en dan is elke stap in de goede richting er toch eentje?

Laat het me maar weten. Dan gaan we samen aan de slag!

 

Share this Post