Over mij en wat is mijn drijfveer?

Mijn naam is Sonja Cohn en ik woon in Almere.
Mijn werkzame leven heb ik in de zorg (als verpleegkundige en doktersassistente) en in de kinderopvang doorgebracht. Ik werk nog steeds parttime in een ziekenhuis.
Ik heb 4 kinderen groot gebracht en ben oma van 3 kleine boefjes.

Ik ben gediplomeerd natuurvoedingsadviseur.
De opleiding heb ik bij het CIVAS gedaan en daarna heb ik nog cursussen zoals orthomoleculaire voeding voor kinderen en orthomoleculaire suppletie en voedingstherapie gedaan en ik zal nieuwe cursussen blijven volgen.
Het blijft een super interessant gebied om over te leren.
Mijn basis is de orthomoleculaire voeding .Deze zorgt voor een gezonde opbouw van de cellen om aandoeningen te kunnen voorkomen of te verbeteren.
Het gaat er om dat we niet alleen willen voorkomen dat we ziek worden, maar ook dat we ons lichaam in stand kunnen houden en voldoende energiek en gezond zijn, zodat we de dingen kunnen doen, die we graag WILLEN doen.
Daarbij is het soms nodig daar supplementen voor in te nemen, omdat we het niet genoeg uit onze voeding krijgen.
Wil je hier meer over weten, lees dan: Meer over orthomoleculaire voeding 

Wat wil ik?

Mijn doel is om, wanneer je dit zou willen, je gezondheidsklachten en aandoeningen te laten verbeteren of verdwijnen door middel van veranderingen in je voedingspatroon aan de hand van de orthomoleculaire voeding.
Ik heb zelf artrose en slik, na jaren paracetamol te hebben gebruikt, geen pijnstilling meer.
Mijn voedingspatroon is zo veranderd, dat het niet nodig is.
Dit wil niet zeggen dat mijn artrose over is, maar veel minder pijnlijk!
Ik weet nu welke voeding ik zoveel mogelijk moet vermijden en doe dat zoveel mogelijk.
Dit was voor mij wel een eye-opener!
Ik wil dit graag delen, zodat jij er ook iets aan hebt.
Laat me eens kijken wat jouw voedingspatroon is; wie weet kan ik je ook helpen de pijn en ontstekingen te verminderen??

Ik ben al vele jaren geïnteresseerd in gezonde voeding. Al lang geleden werd door dr. Moerman geadviseerd voeding in te zetten in de strijd tegen kanker.
Een leuke bijkomstigheid is dat mijn opa er destijds al mee bezig was!
Zie: www.moermanvereniging.nl
Destijds werd dit als kwakzalverij bestempeld, maar we komen er steeds meer achter hoe belangrijk de voeding is voor onze gezondheid; geestelijk en lichamelijk.
Je hoort en leest steeds vaker over mensen die kanker hebben of diabeet zijn. Ik zou er heel graag aan mee willen helpen dit te veranderen en/of te voorkomen.
Ik geloof in het zelf herstellend vermogen van het lichaam en ook dat het in zware tijden soms nodig is het lichaam een handje te helpen door middel van een aangepast voedingspatroon en/of supplementen advies.

Ik zou in de toekomst graag voorlichting willen geven over dit onderwerp, zodat ik de mensen, die erin geïnteresseerd zijn meer kan leren over de mogelijkheid gedrag en gezondheid van de kinderen en volwassenen te beïnvloeden zodat we samen kunnen helpen obesitas, diabetes en andere ziekten ver buiten de deur te houden!
Het schijnt zelfs zover gekomen te zijn dat, als we het roer niet omgooien, het voor de eerste keer in lange tijd is, dat kinderen eerder zullen overlijden dan hun ouders.
Dat is wel een schrikbarend beeld voor iedereen, lijkt me….

Mijn gezonde hobby:

Ik probeer zelf door een (beperkte) hoeveelheid groenten en kruiden te verbouwen in de achtertuin betere voeding in ons voedingspatroon te verwerken om zo onze gezondheid positief te beïnvloeden.
Het is al mooi om te weten dat er geen pesticiden, chemicaliën en wat nog meer gebruikt is.
Je hebt het voor een deel zelf in de hand, dus daar beïnvloed je al je gezondheid mee op een positieve manier.
In het voorjaar begint het weer te kriebelen en staat een groot deel van mijn leven in het teken van het zaaien, kijken hoe alles weer naar boven komt en zal je me vaak vinden in mijn kasje of in de tuin.
Elke jaar ben ik weer verbaasd wat je kunt laten groeien in o.a. potten, als je niet heel veel ruimte hebt voor groentebedden.Ik doe beide op kleine schaal.
Het is leuk om te doen, geeft voldoening en ook daarin geldt: elke stap in de goede richting is er eentje!
Een aanrader voor wie twijfelt of het de moeite waard is!

Verder ben ik me aan het verdiepen in het gebruik van essentiële oliën en wat deze kunnen doen voor onze gezondheid.

Mijn bedoeling is hier af en toe wat leuke recepten of andere leerzame onderwerpen aan te snijden met de bedoeling je meer te vertellen over nieuwe ontwikkelingen over gezondheid en hoe deze te verbeteren.