Dadelbrownies ( origineel is van www.puurgezond.nl )

/ maart 18, 2017/ Gezondheid, Voeding

Weet je wat zo leuk is? (en lekker!) We houden allemaal van iets lekkers op zijn tijd en hebben daar soms een aanleiding voor,een feestje, weekendje uit  of gewoon zin in iets.
Een keertje snoepen mag best! Ook op een redelijk gezonde manier kan je lekkere dingen eten.
Probeer de 80-20% regel aan te houden als je eens uit de band wilt springen.Dat wil zeggen dat je minstens 80% gezonde voeding eet die dag. Ik vind dat dat moet kunnen af en toe….
Dit is een heerlijk tussendoortje en ook goed te serveren op een feestje.
De zoete smaak wordt veroorzaakt door dadels en natuurlijk zitten hier ook suikers in, maar we kunnen ook genieten van de voordelen van de vitaminen, mineralen en de vezels die de dadels ook bevatten.De bloedsuikerspiegel wordt doordat er veel vezels in zitten niet te erg verhoogd en daardoor zijn de suikers uit de dadels minder schadelijk dan de gewone witte kristalsuiker, die vaak gebruikt wordt in brownies.
De smaak is  heerlijk en dat is vooral te danken aan de sinaasappelrasp en het sap, vind ik. Een combinatie “made in heaven”
Maar natuurlijk geldt ook hier: alles met mate en daarmee wil ik zeggen, dat hoe lekker ze ook zijn, je niet meteen de halve voorraad op gaat eten!
Probeer ze uit en je zult zien dat het een heerlijke traktatie is!

 

 

Recept Afdrukken
Dadelbrownies ( origineel is van Puur Gezond)
Prep Tijd 15
Passieve Tijd 2 uur in de koelkast
Porties
stukjes
Ingrediënten
Prep Tijd 15
Passieve Tijd 2 uur in de koelkast
Porties
stukjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng ½ liter water aan de kook. Snij de dadels in kleine stukjes en overgiet ze met het kokende water. Laat even staan.
  2. Smelt de chocolade. Doe hiervoor de chocolade in een kom die je in een pan hangt waarin een bodem water zachtjes kookt.
  3. Smelt de boter in een andere pan. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de helft van de snaasappel uit ( Ik heb dat gewoon met de hand gedaan, want persen met een geraspte schil is minder makkelijk...)
  4. Laat de dadels uitlekken. Roer de havermout, sinaasappelsap en -rasp door de boter. Roer de dadels door het botermengsel. Roer de cranberry’s en de gesmolten chocolade erdoor.
  5. Schenk het geheel in een platte schaal of bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kokos. Laat de brownie in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven. Verdeel in blokjes.Eet er niet teveel van, want het is best zwaar!
  6. Eet smakelijk!!
Share this Post