Verwarmende havermoutpap

/ januari 30, 2017/ Gezondheid, Voeding

De verwarmende havermoutpap met gember en wortel van Annemieke Statz ( www.eethetbeter.nl)

Wat is dit een heerlijke havermoutpap voor een ijskoude winterdag!
Je warmt je lichaam er prima mee op en heeft geeft je de nodige energie om tegen die koude Oostenwind in te gaan fietsen naar je werk of school. Verder helpt het mee je weerstand te verhogen tegen al die nare winter bijkomstigheden zoals de griep of een gemene verkoudheid.
Ik las het recept en dacht: DIE is voor mij en ik beloof je dat ik niet de enige zal zijn die dat dacht… šŸ™‚

Recept Afdrukken
Verwarmende havermoutpap
Een snel, gezond en voedzaam ontbijt dat ook nog eens je immuunsysteem verhoogt! Ideaal voor een koude winterdag!
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Instructies
  1. 1. Schil en rasp de wortel en de gember
  2. 2. Verwarm een pannetje met melk, rozijnen, wortel en gember
  3. 3. Voeg er als het kookt de havermout aan toe
  4. 4. Breng de havermoutpap opnieuw aan de kook, zodat de haver zacht kan worden
  5. 5. De pap is klaar als de havermout enkele minuten heeft gekookt en door en door is verwarmd
  6. 6. Bestrooi met kaneel, speculaaskruiden of pompoenpitten
  7. 7. Eet smakelijk!

Ik ben natuurvoedingsadviseur in de regio Almere.
Lees meer over mijn aanpak of over mij.

Share this Post